معرفی پارکهای ترافیکی

معرفی پارکهای ترافیکی

تاریخچه

با عنایت به اهمیت آموزش فرهنگ ترافیک به شهروندان به ویژه دانش آموزان پایه در سنین کودکی و نوجوانی ؛ شهردای شیراز دو واحد پارک آموزش ترافیک در مناطق دو و چهار شهرداری در فضایی بیش از 6 هکتار در مجاورت بوستان های ایرانی و مروارید تحت عنوان همین نام ها احداث و محیطی مفرح ، دلنشین و با نشاط برای کودکان و نوجوانان در قالب ماکت یک شهر فراهم نموده است . احداث این پارک های آموزش در سال 88 پایان و در زمستان همان سال افتتاح و با تحویل به سازمان حمل و نقل و ترافیک ، تجهیز و با برنامه ریزی آموزشی مناسب به بهره برداری رسید .

فعالیتها و برنامه ها

دانش آموزان پس از ورود به پارک ها به سه گروه تقسیم می شوند گروه الف (5 تا 7 سال) گروه ب (7 تا 9 سال) گروه ج (9 تا 12 سال)  رهبری هر گروه به عهده ی یک مربی می باشد . در هر گروه یک نفر از دانش اموزان به عنوان پلیس , یک نفر آتش نشان و یک نفر هم به عنوان اورژانس انتخاب می شوند و لباس مخصوص به آن را می پوشند . هر مربی به همراه دانش آموزانش در یک کارگاه مستقر می شوند و در زمان حدودا 20 دقیقه به آموزش می پردازند و بعد از آن دانش آموزان در کارگاه ها جابه جا می شوند و به این صورت تمامی کارگاه ها را پشت سر می گذارند .
  • کارگاه نمایش ترافیکی ( نمایش فیلم ) : دانش اموزان در تمام رده های سنی وارد این کارگاه می شوند و فیلم های اموزشی با موضوعات مختلف مانند ایمنی , عبور و مرور , وسایل حمل و نقل عمومی , اقدامات جهت کاهش تصادفات و ... متناسب با سن دانش آموزان به نمایش در می آید .
  • کارگاه تئاتر ترافیکی (قصه های شهروند کوچولو) : تمام گروه های سنی به جز الف در این کارگاه حاضر می شوند . به تعدادی از دانش اموزان نقش داده می شود مثل : راننده تاکسی , عابرپیاده , دانش اموزی که قوانین را رعایت نمی کند و در وسط خیابان با توپ بازی می کند و سناریو برای آن ها توسط مربی خوانده می شود و دانش اموزان باید خود به اجرای نقش ها بپردازند و نمایش را به اجرا در آورند و بقیه ی دانش اموزان که در واقع تماشاگران نمایش هستند باید به دقت گوش دهند و آخر کار به نتیجه گیری بپردازند .
  • کارگاه تکنو ترافیک ( بازی های شبیه سازی ) :در این کارگاه دانش آموزان گروه سنی ج از بازی عینک مجازی استفاده می کنند , جهت آموزش تابلو های راهنمایی رانندگی .
  • کارگاه امدادگران توانمند : این کارگاه مختص تمامی گروه های سنی به جز الف می باشد . در این کارگاه تمام مواردی که مربوط به تصادفات می باشد آموزش داده می شود شامل : اقدامات و رفتار های نادرستی که منجر به تصادفات می شود مثل رانندگی در حین خواب آلودگی , صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی , آشامیدن و غذا خوردن حین رانندگی , عدم توجه به قوانین راهنمایی رانندگی و تجاوز از سرعت های مجاز و ... . همچنین موارد ایمنی جهت کاهش تصادفات و کاهش آسیب های ناشی از آن مانند بستن کمربند ایمنی , رانندگی با سرعت مجاز , رانندگی با هشیاری کامل و توجه و احترام به چراغ های فرماندهی و تمامی تابلو ها و علائم راهنمایی و در آخر تمامی اقداماتی که در زمان وقوع حادثه باید انجام داد مانند تماس با شماره های ضروری 110 , 115 , 125 , عدم حمل مصدومین , نگرفتن فیلم و عکس از صحنه ی تصادف و عدم تجمع در صحنه و موارد این چنینی دیگر . در این پارک ها ماکت اورژانس , پلیس و اتش نشانی موجود می باشد .
  • کارگاه الفبای ترافیکی (کاردستی و خلاقیت) : که خود شامل 6 کارگاه زیرمجموعه می باشد.
  • جورچین ترافیکی : شامل تمام گروه های سنی می باشد . گروه الف در این کارگاه به نقاشی و خمیر بازی با موضوعات ترافیکی می پردازند ( مانند ساخت چراغ راهنما ) . سایر گروه های سنی در این کارگاه به ساخت پازلی که به وسیله ی مگنت روی دیوار فلزی نصب شده است می پردازند . تصویر این پازل اتوبوس  می باشد و دانش اموزان در این کارگاه بعد از اتمام ساخت پازل به بحث و گفت و گو درخصوص مزایای استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی می پردازند .
  • استپ هوا : ویژه گروه سنی ج می باشد . در این کارگاه دانش آموزان با استفاده از بازی انواع تابلوهای راهنمایی رانندگی و کاربرد های آن را آموزش می بینند به این صورت که تمام نفرات به ترتیب روی یکی از تابلو ها می ایستند و باید بتوانند نام و کاربرد آن تابلو را بگویند هر کس نتوانست پاسخ بدهد نوبت به نفر بعد می رسد . در آخر مربی تمامی تابلو ها را کامل آموزش می دهد .
  • کارگاه راننده کوچک : که خود شامل دو بازی است برای گرو های سنی ب و ج .
گروه سنی ب : آموزش تابلو های راهنمایی با استفاده از پرتاب توپ , به این صورت که با استفاده از ویدیو پرژکتور تصویر تعدادی تابلو روی دیوار نمایش داده می شود و دانش آموزان توپ را به سمت تصویر پرتاب کرده و بایستی بتوانند نام آن تابلو را بگویند .
گروه سنی ج : آموزش ایمنی با استفاده از کارت و توپ تنیس به این صورت که تعدادی کارت را که حاوی تصاویر ایمنی است روی زمین گذاشته و یک نفر توپ را به سمت کارت ها پرتاب می کند و توپ روی هر کارتی که قرار بگیرد دانش اموز باید بتواند راجع به آن صحبت کند و نکته ی ایمنی آن را ذکر نماید .
  • گنجینه ی چراغ ( استخر توپ ) : شامل تمام گروه های سنی می باشد .
گروه سنی الف : ابتدا مربی رنگ های چراغ راهنما و عابرپیاده را اموزش می دهد سپس دانش اموزان وارد استخر    می شوند و باید با استفاده از توپ های رنگی چراغ های راهنما و عابر پیاده را در دستشان بسازند  .
 گروه سنی ب : پس از آموزش مربی باید وارد استخر توپ شده و با استفاده از توپ های رنگی چراغ راهنما و چراغ عابرپیاده را درون استوانه هایی که بر روی دیوار نصب شده بسازند .
گروه سنی ج : به صورت مسابقه ای برگزار می شود به این ترتیب که 3 نفر 3 نفر وارد استخر می شوند و باید در زمان مشخص مثلا یک دقیقه توپ های قرمز , زرد و سبز را درون سبد های هم رنگ خودشان پرتاب کنند هر کس تعداد بیشتری توپ پرتاب کرده باشد برنده محسوب می شود .
و همچنین درست کردن چراغ راهنما و عابرپیاده با استفاده از ماکت ها در مدت زمان مشخص .
  • دنیای شکل و رنگ ( ترامپولین ) : ویژه گروه سنی ب دانش آموزان از ترامپولین استفاده می کنند و بر روی تخته ای که روی دیوار نصب شده است اکال هندسی تابلو ها را درست می کنند که هدف از این بازی آموزش شکل و رنگ تابلوها است .
  • تابلو شن جادویی : مخصوص گروه سنی الف با استفاده از شن ها اشکال هندسی مثل دایره مثلث و مربع را درست می کنند که هدف از این بازی آموزش اشکال هندسی تابلوها است .
  • کارگاه چوب خط : در این کارگاه دانش آموزان تمام گروه های سنی به جز الف با استفاده از چوب های سفید و زرد رنگ به ساخت خطوط مشبک , عابر پیاده و ایست می پردازند .

در نهایت امیدواریم با توسعه و احداث پارک های ترافیک در مناطق مختلف شهرداری به هدف نهایی خود که ارتقاء فرهنگ ترافیک شهروندان و شهر قانون مدار است در سایه استمرار آموزش ها و نهادینه نمودن فرهنگ ترافیک دست یابیم . انشاا...


منبع : معاونت حمل و نقل و ترافیک
۵۵۲۷
مطالب مرتبط با این موضوع :
نظری ارسال نشده است

      تلفن :  
پست الکترونیک :  
آدرس :  
 

بارگذاری و بروز رسانی محتوا: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز